„Több mint száz programmal várjuk az érdeklődőket december 3-ától az új évig. Hétfő kivételével minden este lesznek programok este fél öttől hatig a Pajtaszínházban, de sok más helyszínen is várjuk a gyerekeket és az idősebbeket egyaránt”- mondta Szalay Lilla, az  Együd Árpád Művelődési Központ igazgatója.

A programok ezúttal megszokottnál sűrűbbek lesznek, mert idén advent utolsó vasárnapja december 24-ére esik, aznap pedig már nem lesznek rendezvények. Az advent utolsó napi programokat ezért más napokon tartják meg.

A Sétáló utcán kívül a művelődési központban és társintézményiben is várják a városlakókat, kézművesfoglalkozások, rajzpályázatok, kiállítások sorával.

A három hetes rendezvénysorozatban több hagyományos elem is helyet kapott, így a korábbi évekhez hasonlóan ismét lesz Luca – napi futás, Csillag testvérek éjszakája az elhunyt gyerekekért, de több nyugdíjas klub is kulturális együttes is fellép majd.

A rendezvények vasárnap este az első adventi gyertyagyújtással kezdődnek , melyet ingyenes  koncert követ.

A két ünnep között is lesznek azonban programok, így például Kaposvárra érkeznek a SEUSO- kincsek, az ünnepi rendezvénysorozat pedig a közös szilveszteri bulival zárul december 31- én Kaposváron.