A konferenciát dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója nyitotta meg. Mint fogalmazott, Kaposvár a hazai sürgősségi ellátás egyik fellegvára, a somogyi megyeszékhelyen csaknem egy évtizedes múltra tekint vissza. – Immár eljutottunk oda, hogy senki nem kérdőjelezi meg, hogy Somogy megyében szükség van-e sürgősségi ellátásra - tette hozzá. A főigazgató azt is elmondta: az országban összesen 26 sürgősségi részleget fejlesztenek ebben az uniós ciklusban, köztük a kaposvárit is. 



Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a kórház, illetve az egyetem az elsők között van, amire mi, somogyiak büszkék lehetünk. – Megálmodtuk hát egy póluskórházat, hogy világszínvonalon láthassák el a kaposvári és somogyi betegeket. Erős megyéhez erős és egészséges emberek kellenek, ezt elősegítheti a kaposvári kórház fejlesztése is. Nemrég bokrétaünnepet ültünk ott, és az egyetemen is, ahol világszínvonalú PET Centrum épül – mondta a képviselő, aki a kórházzal kapcsolatban megjegyezte: míg sok kórházban gondot jelent az elvándorlás, hozzánk jobbnál jobb szakemberek érkeznek, nem csak itthonról, hanem külföldről is visszatérnek.



Szita Károly polgármester a megyeszékhelyet mutatta be a jelenlévőknek. – Kaposváron mintegy 2 millió négyzetméter zöldterületet gondoznak. A város emellett a szecesszió, a szökőkutak, a fesztiválok városa, egyetemi központ is, továbbá elnyerte az Európa Virágos Városa címet is – sorolta.



Prof. Dr. Repa Imre, a kórház stratégiai igazgatója elsőként a politikai összefogást méltatta, amellyel a kórházfejlesztés megvalósulhat.



KH/kaposvarmost.hu