A Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus mérföldkőnek nevezte a fejlesztést, hangsúlyozva: ez a változás a térségben élő mintegy 60 ezer ember és a kórház hozzávetőleg 300 dolgozója számára egyaránt megnyugtató. A fejlesztés szükségességéről szólva kiemelte: a Balaton közelsége miatt a nyári turisztikai idényben is fontos szerepe lesz a sürgősségi betegellátó központnak. Ezt támasztja alá az is, hogy a több ütemben végrehajtott fejlesztés részeként 2015 elejére elkészül egy helikopterleszálló is.    



Móring József Attila közölte: a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházzal történt integráció nélkül nem lett volna lehetőség arra, hogy a marcali kórházban a megfelelő finanszírozással kialakíthassanak egy sürgősségi centrumot. Az integráció tette lehetővé azt is, hogy konszolidálják a marcali kórházat - hangsúlyozta, hozzátéve: megszűnt a kórház mintegy 500 millió forintos adóssága, megerősítették, kibővítették a járóbeteg-ellátást, és a mostani fejlesztéssel még magasabb szintű ellátást tudnak biztosítani. 



A politikus elmondta, hogy a sürgősségi centrumhoz szükséges összeget a Kaposi Mór Oktató Kórház saját forrásból biztosítja. A gépek és a műszerek beszerzésére, valamint a szakmai háttér biztosítására - öt orvossal kötött szerződést az intézmény - 50-100 millió forintot költenek. A diagnosztikai vizsgálatokhoz használatos CT-berendezés megvásárlásához és a leszállópálya építéséhez pályázaton szeretnének támogatás nyerni.     

A rendelők átalakítása és az eszközök beszerzése már folyamatban van, a sürgősségi centrum a tervek szerint alapszinten már néhány héten belül elkezd működni - mondta a képviselő, hozzátéve: az ígéretek szerint áprilisban teljessé válik az ellátás.



KH/fidesz.hu