Sürgősségi centrum épül Marcaliban
Sürgősségi centrum kialakítását kezdték meg a marcali kórházban - jelentette be Móring József Attila országgyűlési képviselő Marcaliban. 


A Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus mérföldkőnek nevezte a fejlesztést, hangsúlyozva: ez a változás a térségben élő mintegy 60 ezer ember és a kórház hozzávetőleg 300 dolgozója számára egyaránt megnyugtató. A fejlesztés szükségességéről szólva kiemelte: a Balaton közelsége miatt a nyári turisztikai idényben is fontos szerepe lesz a sürgősségi betegellátó központnak. Ezt támasztja alá az is, hogy a több ütemben végrehajtott fejlesztés részeként 2015 elejére elkészül egy helikopterleszálló is.    Móring József Attila közölte: a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházzal történt integráció nélkül nem lett volna lehetőség arra, hogy a marcali kórházban a megfelelő finanszírozással kialakíthassanak egy sürgősségi centrumot. Az integráció tette lehetővé azt is, hogy konszolidálják a marcali kórházat - hangsúlyozta, hozzátéve: megszűnt a kórház mintegy 500 millió forintos adóssága, megerősítették, kibővítették a járóbeteg-ellátást, és a mostani fejlesztéssel még magasabb szintű ellátást tudnak biztosítani. A politikus elmondta, hogy a sürgősségi centrumhoz szükséges összeget a Kaposi Mór Oktató Kórház saját forrásból biztosítja. A gépek és a műszerek beszerzésére, valamint a szakmai háttér biztosítására - öt orvossal kötött szerződést az intézmény - 50-100 millió forintot költenek. A diagnosztikai vizsgálatokhoz használatos CT-berendezés megvásárlásához és a leszállópálya építéséhez pályázaton szeretnének támogatás nyerni.     

A rendelők átalakítása és az eszközök beszerzése már folyamatban van, a sürgősségi centrum a tervek szerint alapszinten már néhány héten belül elkezd működni - mondta a képviselő, hozzátéve: az ígéretek szerint áprilisban teljessé válik az ellátás.KH/fidesz.hu

2017. március 25. szombat, Irén és Írisz napja
Kaposvár: Felszakadozott felhőzet
9 °
Felszakadozott felhőzet
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg