A Somogyi Értékek utcájában a helyi termelők termékeit kóstolhatták meg az érdeklődők, a mesterségek udvarában pedig hagyományos népi játékok, agyagozás, mézeskalács készítés, gyöngyfűzés és fafaragás kipróbálása várta az ügyes kezű közönséget.

A finom borok szerelmesei megkóstolhatták a „Somogy Bora” címet elnyert nedűket az eddigi díjazott borokból nyílt kiállításon.

A rendezvényen mindkét megye képviseletében hagyományőrző előadóművészek, néptáncegyüttesek, zenészek, táncosok léptek fel.

A Vármegyeháza Dísztermében pedig helyi termék kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol szó volt többek között a vállalkozóvá válásról és az őstermelőknek adható támogatások igényléséről is.

„A rendezvény célja a két megyei közti 25 éves kapcsolat szorosabbá fűzése, tapasztalatcsere valamint egymás kulturális értékeinek, hagyományainak megismerése”– mondta a rendezvény céljáról Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény házigazdája.

Az együttműködést rendszeres találkozók, közös programok és pályázatok megvalósítása, vásárokon való kölcsönös megjelenések jellemezik, melyeket a jövőben mindkét megye vezetői szeretnének erősíteni.