„A legnagyobb érdeklődésre a harmadik héten számítunk, de már az első napokban is sokan voltak kíváncsiak a tárlatra. A kiállítás a Dél- Dunántúli régió valaha volt legértékesebb tárlata. A kiállított tárgyak biztosítási értéke 52 milliárd forint”- mondta el a Helyi Híradóknak Ábrahám Levente, a Ripp- Rónai Múzeum igazgatója.

A különleges tárlat a szigorú biztonsági intézkedések mellett jelentős állagvédelmi feladatokat is ró a múzeumra. Szigorúan meghatározott a páratartalmat kell fenntartani, így egyszerre csupán 30 fő tartózkodhat a kiállítótérben. Csoportos látogatás esetén a magánszemélyeknek várakozniuk kell, ezért is ajánlott az előzetes, időpontra foglalt jegyvásárlás.

A Seuso-kincs kiállítást a Fő u. 12. szám alatti Anker-házban lehet megnézni meghosszabbított nyitva tartás mellett, reggel kilenc és este nyolc óra között.

A kiállításon 14 nagyméretű ezüstedény látható, melyek össztömege közel 70 kg. A kincseket a 4. század utolsó évtizedeiben vagy az 5. század elején rejthették el.  A Seuso-kincs egy díszes  ezüst lakomakészlet, kancsók, tálak, kézmosókészlet, illatszeres dobozok összefoglaló neve.  A lelet az  1970-es évek közepén került elő Polgárdi környékéről.

A kincslelet nevét a tálalókészlet egyik darabjának, egy aranyozott ezüsttál  tulajdonosának, Seusónak a nevéről kapta.

A Seuso vándorkiállítás az országban mindössze hat helyen látható, mielőtt visszatér végső helyére, a Nemzeti Múzeumba. Kaposváron a Seuso-kincset a megyei múzeum kiegészítette olyan római kori kincsekkel, melyek a maguk idejében közhasználatban álltak.