„Közel ötmilliárdos kerettel gazdálkodhatnak a somogyi paktumok. A megyei paktum 1,87 milliárdos összege mellett Kaposvár 1,2 milliárddal, és további 6 térség, Barcs, Csurgó, Marcali, Nagybajom, Siófok és a Zselici térség rendelkezik helyi paktum pályázattal”- mondta Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Nem mindenhol működik azonban zökkenőmentesen a Paktum. Országos szinten 20 milliárd forintot vonnak ki és csoportosítanak át más területre, jellemzően bölcsőde és óvoda építésekre, fejlesztésekre a foglalkoztatási paktumokból azokról a területekről, ahol nem tudják biztosítani a projekt végrehajtását.

„Somogyban ilyen probléma nincs, jól áll a megye a paktum megvalósításában, sikeresen meg tudtuk szólítani a településeket, a megyében élő hátrányos helyzetű embereket” - mondta el Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A megyevezető kiemelte a sikeres konzorciumi együttműködést, melynek eredményeképpen a Kormányhivatallal közösen zajló projektbe 272 somogyi embert sikerült bevonni.

A rendezvényen ismertették Foglalkoztatási Paktum eddig megvalósult tevékenységeit és a jövőbeni terveket is, majd kerekasztal beszélgetéssel zárult az esemény.