Az Információs Pont nem csak a közvetlen érintettek, de a családtagok számára is segítséget nyújt, hiszen sokszor ők is sokat szenvednek családtagjuk káros szenvedélye miatt. Az Információs Pontot az Ökumenikus Segélyszervezet működteti a Szerencsejáték Zrt. támogatásával a Pécsi u. 52. szám alatt, ahol a tanácsadás telefonon előre egyeztetett időpontban történik.

„Egy friss felmérés szerint  a megkérdezettek jelentős része még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre. Pedig ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség, az ebben szenvedők elszigetelődnek és egyedül szinte soha nem képesek kiutat találni” - tudtuk meg Kiss Boáztól, az Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferensétől.

A szerencsejáték-függőség tünetei jellemzőek, és feltűnőek. Az érintettek emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a szerencsejátékkal kapcsolatos tárgyakat és beszélnek hozzájuk játék közben. Azt hiszik, hogy a jövőbeli szériák eredményei meghatározhatóak a korábbi eredményekből. Úgy gondolják, hogy van tudásuk és képességük a játék kimenetelének pozitív befolyásolására. Hiszik, hogy jobban játszanak és jobbak a többieknél. Jellemző rájuk a szelektív memória, a vesztes játszmák elfelejtése, valamint a babonás viselkedés.

Az Információs Pont elsődleges feladata a tájékoztatásnyújtás és az információadás a szerencsejáték-függőségben érintettek számára. A szakemberek nem a közvetlen kezelést biztosítják, hanem a segítséget jelentő ellátó helyek közötti közvetítést és a kliensutak biztosítását vállalják.