Segíteni kell a fogyatékkal élőket
Három és fél éve indult a Szolidaritás Nagykövete program, amelynek keretében Orsós Zsolt egykori paralimpikon tabuk nélkül beszél a fogyatékossággal élő emberek életéről.


A program keretében a XVII. kerületi Balassi Bálint Gimnáziumban a vak sportoló találkozott a diákokkal. A tanulók érzékenyítésének helyi eredményeiről Dunai Mónika, választókerületi elnök tartott sajtótájékoztatót.Dunai Mónika elmondta, hogy már az iskolai nevelés során fontos a társadalmi szolidaritás erősítése, a fogyatékossággal élőkről kialakult kép megváltoztatása. Szólt arról is, hogy ennek érdekében Orsós Zsolt - Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár közvetlen munkatársa - a Szolidaitás nagyköveteként-, országos program keretében megismerteti az érdeklődőket, elsősorban a diákokat a fogyatékossággal élők mindennapi Dunai Mónika úgy fogalmazott: 2010 előtt hiányos volt a fogyatékosággal élők társadalmi elfogadottságának erősítése.Felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani kormány igyekszik ezt a hiányt minden lépésével pótolni. Ennek a célnak felel meg a mai rendezvény is, és Orsós Zsolt minden ténykedése is. Mint mondta, nagyon fontos, hogy tudjunk segíteni, ha szükséges. Emékeztetett, a köznevelésben mindig fontos volt a társadalmi szolidaritás érzésének erősítése.Ha megnézzük a 2011-es népszámlálás adatait akkor nagyon sok érdekes dolog kiderül ezzel a témával kapcsolatban is. Az akkori önbevallás alapján a magyar embereknek nagyon-nagy százaléka vallotta magát valamilyen fogyatékossággal élőnek. Közülük is minden második mozgásában korlátozottnak, minden negyedik látássérültnek, és minden ötödik vallotta magát hallássérültnek vagy beszéd-problémával élőnek.Ez is azt jelzi, hogy nagyon sok olyan embertársunk van, aki ilyen problémával él. Nekünk pedig mindenben oda kell figyelnünk az igényeikre. Legyünk az iskolában, legyünk az utcán legyünk a munkahelyen, ne felejtsük el: ők ugyan olyanok, mint mi vagyunk– fogalamzott a politikus.KH/fidesz.hu

2017. március 25. szombat, Irén és Írisz napja
Kaposvár: Felszakadozott felhőzet
9 °
Felszakadozott felhőzet
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg