A volt kaposvári vár területén 1931-ben felhúzott Nostra épületeit elbontják, helyükön az egykori várat bemutató történelmi tanösvényt, tematikus játszóteret, szabadtéri rendezvényteret, valamint járdákat, sétautakat alakítanak ki.

Buszöblöket, parkolókat építenek, fejlesztik a közvilágítást, bővítik a térfigyelő kamerarendszert. Egy elektromos töltőállomást is építenek területen.

Az átalakítás során elbontják a meglévő teljes épületállományt, amely 18 210 légköbméternyi helyet foglal. 88 millió forintba kerül a bontás, a felszabadult anyagból az összedarálás után útalap készül, melyet a zárkertekben használnak fel. Év végére készül el a tereprendezés, amely után két hónapos régészeti feltárás következik. Utána állnak neki a szakemberek az építkezésnek, a terület hasznosítása során egyebek között létesítenek egy csaknem 80 négyzetméteres kerékpárpontot és szervizt, 635 négyzetméteren pedig rendezvényteret alakítanak ki.

A beruházás során  egy új városi zöldfelület kialakítása a cél, ezért árnyékolót, lombhullató fasort telepítenek, és vízáteresztő burkolatokat építenek.

Lesz interaktív játszótér, a régi vár helyén pedig színpadot és várkertet építenek, de íjászatra is lesz lehetőség, és a városba érkező turista buszoknak is ott lesz az állomása.

A Nostra épületeit 1931-ben építették fel az egykori kaposvári vár romjaira.

Az épület már az építés idején megosztotta a kaposvárikat, sokan haragudtak rá, mert az egykori vár maradványainak területére került, s ráadásul még csúnyának is tartották.

Később a város ipari jelképévé vált, 2019-től, az átadás után pedig új környezetben új lehetőségekkel várja a kaposváriakat.