A projekt két fő célja a létszámbővítés illetve 4 mobil team létrehozása. A pályázat megvalósítása elsősorban a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház központi illetve mosdósi telephelyére koncentrálódik.



A projekt keretében 27 fő teljes állású szakdolgozó, 1 fő rezidens orvos bérére illetve az újonnan létrehozott 4 mobil teamben újonnan alkalmazásra kerülő 1 fő részmunkaidős klinikai szakpszichológus, 4 fő részmunkaidős és 1 fő teljes munkaidős szakdolgozó bérére nyertek el támogatást.



A 25 fő szakdolgozót és 1 fő rezidenst az intézmény különböző osztályain tervezik foglalkoztatni. Elsősorban a régóta hiányszakmának számító területek feltöltését célozták meg magasan képzett, kvalifikált szakápolók felvételével, másrészt az 1/2012 (V.31.) EMMI rendeletben meghatározott személyi minimumfeltételek jelentős változása is indokolttá tette a szakképzett ápolók létszámának növelését. A létszámbővítéssel érintett területek többek között a nephrológia, pszichiátria, onkológia, sebészet, urológia, mozgásszervi rehabilitáció, belgyógyászat továbbá az intenzív-, stroke- és pulmonológiai ellátás valamint a TIOP-2.2.2-08/2-2009-0004 azonosító számú projekt keretében 2011 októberében 11 hónap alatt átadott Sürgősségi Betegellátó Centrum.



A kórházi dolgozók mentális kiégésének megelőzésének érdekében került felállításra a Burnout Mobil Team. A Decubitus Mobil Team tagjai folyamatosan dolgoznak a kórház fekvőbeteg osztályain a felfekvések kialakulásának megelőzése és kezelése érdekében, míg a kórházi ellátásuk során mesterséges táplálásra szoruló betegek ellátásában a Klinikai Táplálási Mobil Team tagjai működnek közre. A kórházi tartózkodásuk során, a betegek krónikus fájdalmának csillapításában a felállításra kerülő Palliatív Mobil Team szakemberei nyújtanak szakszerű segítséget.



A Kórház kiemelt célja, hogy ne csak a TIOP-2.2.7-07/2F/2-2009-0001 azonosítószámú Pólus fejlesztés keretében megújuló infrastruktúra, hanem a magasan képzett egészségügyi humánerőforrás is hozzájáruljon a minőségi egészségügyi ellátáshoz, a kórház térségi kiemelt szerepének erősítéséhez.



A TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0013 azonosító számú, „Létszámbővítés az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórházban” című pályázatot 2012.07.16. és 2014.11.15. között valósítják meg mintegy 200 millió forintos költséggel.



KH