A hírt  hétvégén jelentette be Szita Károly polgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a beruházás hozzájárul egy olyan gazdasági környezet kialakításához, amely további befektetőket vonz Kaposvárra.

Ősztől a város egy olyan programot is indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium 500 millió forintos támogatásával, amellyel a szakképzéseket népszerűsítik majd a fiatalok körében. Ehhez kapcsolódóan egy négyzetméteres tanműhely is épülni fog a BM Heros Zrt.-nél, ahol minden infrastruktúra adott lesz a duális képzésben résztvevők minőségi oktatásához. Továbbá szeptemberben átadják a Modern Városok Programban megvalósuló, 2 milliárd forintból megépülő informatikai és innovációs képzőközpontot is, ahol három oktatási tanműhelyeket is berendeznek majd. Itt többek között a robotprogramozás alapjait is megismerhetik majd a kaposvári diákok, de háromdimenziós nyomtató is segíti majd a tanítást.

„A program része, hogy 2020 szeptemberétől Kaposváron is elindulhat a műszaki szakemberképzés a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem együttműködéséből. A különböző mérnöki képzések nem csupán a munkaerőhiány kezelésében, de a további beruházások Kaposvárra érkezésében is fontos szerepet játszhatnak”- mondta Szita Károly, aki arról is, hogy elsősorban a magasabb bérek elérését szolgálja az autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építése is, és a hamarosan elkészülő új ipari park.