A 88. Ünnepi Könyvhét Somogy megyei eseményeit Lackfi János író, költő nyitja meg csütörtökön, délután négykor a Sétáló utca Múzeum előtti részén.

A rendezvényt a Kultúr Találka együttes, a Festetics Karolina Óvoda Gyöngyöskuszorú Tehetségműhely kisgyermekei és a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egymi és Kollégium diákjainak műsora színesíti.

A megnyitó után hat somogyi író és költő dedikálja könyveit. A Fő utcai sátraknál találkozhatnak: Lackfi János költővel, Kovács Emőke történésszel, Julie V. Scottal, azaz Visnyei Veronika írónővel, Gyócsi László író-újságíróval, Mihályfalvi László gimnáziumigazgatóval, Patak Márta regényíróval és Gosztonyi Zoltán faragómesterrel.

„Minden évben eljövök a megnyitóra, és végig böngészem a könyvesboltok ajánlatait is. Én még ahhoz a generációhoz tartozom, aki a könyveken, és nem az interneten nőtt fel. Ha lehet, mindennap olvasok, nagyon szeretem a krimiket és a történelmi könyveket. Hiányolom viszont a régi Szép versek kiadást és a Körképet, melyek minden évben a könyvhétre jelenetek meg. Idén is van azonban miből válogatni, csak a pénztárcánk szab határt a lehetőségeknek. Nem olcsók manapság a könyvek, és sajnos egyre kevesebben vásárolnak- mondta el a Helyi Híradóknak Hornyai Imre.

A pénz nem lehet akadály, ha olvasásról van szó, hiszen a könyvtárak örömmel várják az olvasókat, s a könyvhétre is több programmal készültek.

Délután a Takáts Gyula Megyei és Városi könyvtárban író-olvasó találkozó és gyermekfoglalkozások várják az érdeklődőket. Lackfi Jánossal Gombos Péter a Magyar Olvasástársaság alelnöke beszélget.