Az enyhe időben fővárosi, és a vidéki nagyvárosok rendezvényein is tömegek gyűltek össze szilveszterkor, a fővárosban kiemelt rendezvényhelyszín volt a Deák tér és a Vörösmarty tér, sok külföldi is Budapestet választotta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója reggeli közleményében azt írta: a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. 

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcákon a szilvesztert
 


Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt - fejtette ki.

Szilveszterkor jellemzően háromezer körüli riasztást kapnak a mentők országszerte, idén ez a szám 3100-nál is több volt. Az esetek között volt szülés, újraélesztés is, de többségében az alkoholfogyasztással kapcsolatos balesetek miatt riasztották a mentőket.

Csak a fővárosban csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a mostani szilveszteren.

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén, és az új év első reggelén, a Hűvösvölgyi úton villamos gázolt halálra egy embert. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba az óév utolsó napján országszerte 157 segélyhívás érkezett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat.