A Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága konzultációt kezdeményezett az epilepsziával élőket képviselő szervezetek képviselőivel.



Dr. Beneda Attila az egyeztetésen a közelgő országgyűlési választások kapcsán reményét fejezte ki, hogy lesz lehetőség azokat az elképzeléseket megvalósítani, amelyeket az egyeztetésen a szervezetek felvetnek.  Az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár úgy vélekedett, korábban az epilepsziával élők ügye nem volt kellőképpen előtérben, most azonban „nyitottság van a szakmai kérdések egyeztetésében”.



Dr. Janszky József, a Magyar Epilepszia Liga elnöke hangsúlyozta, az epilepsziával élők számára sok esetben a legnagyobb problémát a társadalmi stigma jelenti, a gyógyszerek és a műtéti kezelések nagy része ugyanis elérhető hazánkban is. Még a rohammentes betegek is azzal szembesülnek, hogy a munkahelyükön hátrányt jelent, ha kiderül a betegségük – fűzte hozzá, rámutatva, sokan kénytelenek titkolni, hogy epilepsziások.Mint mondta, világszerte gondot jelent, hogy kevesen vállalják fel az epilepsziájukat, nincs olyan reprezentatív személy, aki nyíltan kimondja, hogy ezzel a betegséggel él együtt.



KH/MTI