Közösségi halmozódást nem regisztráltak. Influenza vírust  a megye területén nem mutattak ki.



Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi járási intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt, az előző heti adatokhoz képest kissé csökkent, de Kaposvár és Marcali járási intézet területen nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A megbetegedések ismét a fiatalabb korosztályok felé tolódtak el, a leginkább érintettek a héten a 3-5 évesek voltak. Figyelemre méltó, hogy Baranya megye terültén kívül Csongrád megyében is kimutatták az Influenza A (H1) vírust.



Somogyban influenza aktivitás egyelőre nincs. Azonban az alapján, hogy egyre fiatalabbak érintettek, hogy a betegforgalom egyre nagyobb %-át teszik ki az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, valamint az országos adatok változása alapján megyénk területén is várható a következő hetekben az influenza aktivitás növekedése.



Az Európai Unióban történt vizsgálatok megerősítették, hogy a környező országokban zajló influenzajárványokat azon kórokozók okozzák, amelyek ellen a jelenlegi szezonra készített oltóanyag védelmet nyújt. A veszélyeztettek számára ezért érdemes és ajánlott az influenza elleni védőoltás felvétele, melyre még van lehetőség a háziorvosoknál.