Teljes kapacitással dolgozik a Városgondnokság az utakon és járdákon. Hétfő délután óta folyamatosan lapátolnak a hómunkások, a hókotrók pedig éjjel kettő órakor indultak el. Sószóró-hókotró autókkal és kézi erővel továbbra is folyamatos a munka, elsőként a buszos útvonalakat, főutakat, forgalmas csomópontokat takarítják le az illetékesek, valamint a nagyobb emelkedőket.

Kedden reggel apróbb buszos elakadások még voltak, ezeket hamar sikerült elhárítania. A buszközlekedés folyamatos, a buszvárókat korábban már alásózták a Városgondnokság munkatársa, és kapacitástól függően folyamatosan takarítják.

A társaság arra kér mindenkit, hogy a zavartalan takarítás érdekében a szűkebb utcákban úgy parkoljanak, hogy a hókotrók elférjenek az úttesten.

A megye tömegközlekedési útvonalai is járhatók, az útviszonyok miatt elzárt település nincs. Az autóbuszjáratok jellemzően 5-15 perc késéssel közlekednek. 

Kedd reggel az Ecsenyből 4:50 órakor induló Kaposvárra közlekedő járat az útviszonyok miatt nem érintette Ecseny és Felsőmocsolád megállóhelyeit.

Nagyatád térségében a reggeli járatok nem mentek be Felsőbogátpusztára, illetve nem érintették Segesd alsó megállóhelyet.

Az extrém hidegre való tekintettel a 24 órás ügyeletet lát el Kaposváron a Városháza, amelynek célja, hogy segíteni tudjanak a rászorulóknak a hidegben.

A polgármester arra kéri a kaposváriakat, hogy aki hajléktalant lát az utcán, jelezze azt, hiszen a hajléktalanközpontban soron kívül fogadják a segítségre várókat.

„Külön figyeljünk oda az idősekre is, főleg azokra, akik egyedül élnek, netán betegeskednek is. Nekik gondot okozhat ilyen időjárási körülmények között az élelmiszerek, a gyógyszerek beszerzése, vagy az orvoshoz való eljutás is”- mondta Szita Károly.

Az önkormányzat ügyeleti telefonszáma, ahová a hívásokat várják: 06-20/523-1550