Az írónő a zeneiskola pedagógusa volt több évtizeden keresztül, a munkatársak és gyerekek kedvence. Gallai Istvánné azonban a könyvbemutatót már nem élhette meg, tavaly eltávozott közülünk. A könyvből viszont mindenki megismerheti a zenepedagógus gazdag és színes életét.

A szerző zenei tanulmányait a kaposvári zeneiskolában kezdte. 54 évi zenepedagógiai munkájának eredményességét bizonyítja, hogy 24 növendéke választotta a zenei pályát. Rendszeresen tartott bemutató órát, továbbképzést, előadást megyei országos és nemzetközi fórumokon. Mesterkurzusokat vezetett, különböző zenei versenyeken zsűrizett, szaklapokban jelentek meg írásai, kórusban is énekelt.

Édesapja Dél-Amerikában, Montevideóban kereste a jövőjét, mivel a 30-as évek gazdasági válsága miatt Magyarországon nem volt állása. Margit is ott született, de a honvágy visszahozta a családot Magyarországra.

A zenepedagógus nagyfokú empátiával, együttérzéssel, türelemmel és legfőképpen szeretettel igyekezett zeneszeretetre nevelni tanítványait. Pedagógusi tevékenysége nem lett volna teljes a boldog családi élete nélkül. Férjével és három gyermekével minden nehézséget leküzdöttek a hitükkel és szeretetükkel.

Az Árny és fény című kötetet Komáromi Gabriella, a Kaposvári egyetem nyugalmazott oktatója és Nagy Tamás, a zeneiskola igazgatója mutatta be az érdeklődőknek.

A keddi könyvbemutatón jelentették be azt is, hogy a Liszt Ferenc Zeneiskola egyik terme a jövőben Dr. Gallai Istvánné Tringer Margit nevét viseli majd.