A nárciszünnep az első tavaszi rendezvény Kaposváron, mely mindig rengeteg érdeklődőt vonz. Így volt az idén is, annak ellenére, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe a fesztiválozókat. A szemerkélő eső sem riasztotta el azonban azokat, akik gyönyörködni akartak a 20 ezer virágzó nárciszban, és részt venni az egész napos programokon.

„Harmadszor vagyunk itt a családommal. A feleségem nagyon szereti a nárciszokat, a gyerekek pedig mindig találnak valami érdekeset. A fiam most éppen korongozik, egy vázát készít, a lányom pedig a vesszőfonással ismerkedik”- mondta el a Helyi Híradóknak Valkó Tamás.

Akinek sem korongozni, sem vesszőt fonni nem volt kedve, ők választhattak nemezelést, sport programokat, vagy szobrászkodhattak és fotózhattak a Zichy Mihály Művészeti Szakközépiskola diákjaival.

A rendezvényre sokan érkeztek kisvonattal, a nosztalgia járat térítésmenetesen szállította az utasokat a városközpontból a Rómahegyre.

Egy nyugdíjaskórus és a Kultúr Találka együttes énekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, míg a Compass Egyesület fiataljai Rippl Rónai József korát idéző ruhákban sétáltak.

A hagyományoknak megfelelőn a Nárcisz ünnepen ingyenes volt a belépés a Rippl-Rónai villába, amely így több száz embert vonzott.