A faluban kiemelt feladat az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése. Az éghajlatváltozás, az időjárási szélsőségek gyakorisága miatt az okozott károk nagysága ugyanis jelentősen megnőtt a faluban. Az is probléma, hogy Szennaberki patak a település felett helyezkedik el, melynek áradása további veszélyt jelent.

„Ezért csak egy egységes, komplex vízelvezetési rendszer megvalósításával lehet ezeket környezeti veszélyeket csökkenteni. Az elöntések és az árvizek ellen egy völgyzáró gátas tározót építünk és az egyik legveszélyeztetettebb utca, Petőfi utca vízrendezését is megoldjuk. Az utca meredeksége miatt az összegyülekező víz az út menti földárkokat tönkretette, a víz a kapubejárókat sok helyen megbontotta, és emiatt leszakadtak. A rendezetlen vízelvezetés már veszélyezteti az utak állékonyságát, valamint a lakóházak, kertek épségét”- mondta Prépost László polgármester.

A falu pályázatot nyújtott be a belterületi rendszerek fejlesztésének megvalósítására. A Területi Operatív Fejlesztési Program keretében 155 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a településnek. A munkát az engedélyeztetés után hamarosan megkezdik.