„Minden évben eljövünk, remek program ez az egész családnak. Ebédre hurkát ettünk, uzsonnára kürtös kalácsot, közben pedig bort kóstolgattunk”- mondta el a Helyi Híradóknak Vértes István, aki feleségével és két gyerekével érkezett Kaposvárról Szennába.

A hurkafesztivál évről évre több érdeklődőt vonz, már nem csupán a környező településekről, de az ország távolabbi részeiről is érkeznek vendégek. A látogatók mellett a hurkasütő csapatok száma is jelentős, vannak olyanok, akik már sokadszor járnak itt, mások most mérték össze először hurkasütő tudományukat.

 „Hagyományos ízekkel készültünk, májas és véres hurkát hoztunk. A receptek még a nagyszüleinktől származnak, azóta őrizzük, de természetesen új ízekkel is kísérletezünk, azokat azonban még nem merjük a nagyközönségnek megmutatni. Inkább biztosra megyünk, nehogy a nyakunkon maradjon az áru – mondta Szebényi Márton.

Nos, attól nem kellett félni, hogy nem fogy a hurka. Ahogy sült, úgy vitték a finomabbnál finomabb hurkákat a vevők. Estére a legtöbb árusnak már elfogyott az alapanyaga, így a későn érkezőknek be kellett érni a nézelődéssel. Látnivalóban sem volt azonban hiány a hurkafesztiválon. Több helyi termelő kínálta portékáját a méztől a kolbászig és egyedi készítésű ékszerekig. Volt pálinka és borkóstoló, s természetesen idén sem maradhatott el kultúrprogram. Több együttes és énekes is bemutatkozott a színpadon, a gyereket pedig pónilovaglás várta.

Aki idén a remek idő ellenére se jutott el a hétvégén Szennába a hurkafesztiválra, a szervezők ígérete szerint jövőre megteheti azt, 2018-ban ugyanis ismét várják a hurkát kedvelőket Szennában.