A politikus szavai szerint a fejlesztés a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola száz igazolt atlétájának edzéseihez biztosít korszerű körülményeket, hozzájárul a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez.
 
Dér Tamás (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a projekthez szükséges forrást a kormány biztosítja a Magyar Atlétikai Szövetségen (MASZ) keresztül.
 
A 2002-ben átadott pálya régi helyén a kor követelményeinek megfelelő nyolcsávos, műanyag borítású pálya épül, amelyet világítással szerelnek fel, ezzel alkalmassá válik esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez - jelezte.
 
Gyulai Miklós, a MASZ elnöke hangsúlyozta: a beruházással nemcsak a kaposvári atlétika, hanem az egész város gazdagodik, a pályának ugyanis a szabadidősportot is ki kell szolgálnia.
 
"Bízunk benne, hogy itt is elérjük azt, amit elértünk már sok helyen az országban, hogy a fejlesztés megnöveli azon fiatalok számát, akik szeretnének megismerkedni kulturált körülmények között a sportok királynőjével" - közölte.
 
Gyulai Miklós reményét fejezte ki, hogy a "megfelelő hely és források megtalálásával" a következő években egy futófolyosó is épülhet a városban, segítve a kaposvári sportot, javítva az atléták téli edzéslehetőségeit.
 
A MASZ elnöke a jövő évi olimpiáról szólva megjegyezte: "nagyon elégedett lenne", ha 20-25 magyar atlétának sikerülne kijutnia a tokiói ötkarikás játékokra.