Tavalyhoz képest mintegy 40 százalékkal több, összesen 85 hallgatót vettek fel a pótfelvételi eljárás keretében a Kaposvári Egyetemre. Így szeptemberben közel 900 fiatal kezdheti meg tanulmányait az első évfolyamon a campuson.

A Pedagógiai Kar a pótfelvételi eljárásban tavalyhoz képest megduplázta a felvett hallgatók számát, de az Agrár- és Környezettudományi Karra és a Gazdaságtudományi Karra is többen jelentkeztek sikeresen. Rendkívül népszerű volt a gyógypedagógus képzés, a pénzügy és számvitel valamint kereskedelem és marketing szakra is sokan jelentkeztek. Emellett az Agrár- és Környezettudományi Kar felsőoktatási szakképzései iránt is nagy volt az érdeklődés.

Megérkeztek a gólyák a Kaposvári Egyetemre
 

 

„A Kaposvári Egyetem már az általános felvételi eljárásban növelni tudta a felvett hallgatók számát, akkor 802 diák jutott be az intézménybe, amely tavalyhoz képest mintegy 10 százalékos növekedést jelent. A pótfelvételi eredményei is azt mutatják, hogy nőtt az érdeklődés egyetemünk képzései iránt. Idén szeptemberben az előző évhez képest 12 százalékkal többen, közel 900-an kezdhetik meg tanulmányaikat a campuson”- tudtuk meg Báthory Gyöngyvértől, a Kaposvári Egyetem sajtószóvivőjétől.

A gólyatábor után szeptember 10-én jövő hétfőn kezdődik az oktatás a Kaposvári Egyetemen.