Újabb feladat vár a sikeres felvételizőkre a múlt heti felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után. Augusztus végéig kollégiumot, vagy albérletet kell találni a lakóhelyüktől távol tanulóknak.

A kaposvári önkormányzat évek óta támogatja a várostól messze tanulókat. Pécsen több kollégiumi férőhelyet is vásárolt Kaposvár, de akik nem kerülnek be, őket albérleti támogatással segíti a város.

Albérleti támogatásra azok a kaposvári fiatalok jelentkezhetnek, akik egyetemen vagy főiskolán folytatnak nappali tagozatos tanulmányokat, és akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 71 250 forintot. Pályázati feltétel az is, hogy a jelentkező kollégiumi férőhely iránti kérelmét és a fellebbezését az oktatási intézmény elutasította.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. augusztus 10. A kollégiumiférőhely-kérelmet és a fellebbezést elutasító határozat benyújtására utólag is van lehetőség. A többi igazolást azonban a jövő péntekig be kell adni.

A pályázat benyújtásához szükséges tájékoztató és űrlap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodáján, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról.

Az albérleti támogatás összegét idén emelte meg az önkormányzat, jelenleg személyenként maximum tízezer forint adható, évente pedig egymillió forintot különít el erre a célra a város