Az akció idején jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. A karitász önkéntesei és az adakozni vágyók főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt mécsesekből formálnak szívet vagy a "karitász jelét, a lángoló keresztet", amely a "nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi" - olvasható a közleményben.

Mától kezdődik a Katolikus Karitász egyhetes szolidaritási akciója
Illusztráció (Fotó: MTI)
 

A gyertyákért felajánlott adományokat a segélyszervezet a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére -  ételosztásra, élelmiszercsomagokra, kályha és tűzifa adományokra fordítja.
 
A szolidaritási hét országos megnyitóját vasárnap délután a veszprémi Szentháromság téren tartják. Az ünnepségen köszöntőt mond Udvardy György veszprémi érsek, Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Mától kezdődik a Katolikus Karitász egyhetes szolidaritási akciója
Illusztráció (Fotó: MTI)
 

A programsorozat december 8-án Pápán zárul.
 
Az Egymillió csillag a szegényekért Franciaországból indult 1998-ban, Magyarország 2008 óta vesz részt a szolidaritási akcióban.