A kezelésre szorulókat telefonon előre egyeztetett időpontban várják, és arra kérik őket, hogy pontosan érkezzenek, az épületbe lépéskor viseljenek szájmaszkot és tartsák egymástól a 1,5 méteres védőtávolságot. A Virágfürdő valamennyi helyiségét folyamatosan fertőtlenítik, az egyes kezelőhelyiségekben pedig korlátozzák a páciensek számát. Vízitorna, valamint súlyfürdő előtt és után kötelező a zuhanyozás, az épületben számos helyen kézfertőtlenítőt is kihelyeztek.

Az idősebb korosztály védelmében 65 év feletti páciensek a gyógyászati részleget egyelőre még nem vehetik igénybe.

A járvány csökkenésével fokozatosan nyit a fürdő, május 18-tól nyitották meg az 50 méteres szabadtéri uszodát, melyet hétfőtől péntekig délelőtt 8.00-10.00 óra között, valamint délután: 12.00-15.00 óra között látogathatnak. A biztonság miatt egy pályán maximum 5 fő úszhat egy időben, uszodamesterek figyelnek arra, hogy az úszók egymástól a lehető legmesszebb található pályára kerüljenek.

A medencében egyszerre legfeljebb 40 fő tartózkodhat, e feletti létszámnál a medence mellett kell várakozniuk a belépésre. A tervek szerint hétvégén a strand is kinyit a Virágfürdőben.