A könnyűzeni koncertek mellett családi és gyerekprogramok és sportversenyek is szórakoztatják majd a fesztiválozókat.

„A szilvásszentmártoni fesztivál kiváló alkalom arra, hogy bemutassuk Somogy megyét, hogy a rendezvényre érkezők a kulturális programok mellett megismerkedhessenek a somogyi gasztronómiával, borokkal és pálinkákkal” – mondta Lengyel Gábor.

Szilvásszentmárton polgármestere a gazdag programkínálatból a nagyszínpadi koncerteket emelte ki, melyek több zenei műfajban sokféle ízlést kielégítenek. A legnagyobb érdeklődés a vasárnap esti záró koncertet, a God Save the Queen fellépését kíséri.

A Folk völgyben a helyi együttesek kapnak bemutatkozási lehetőséget, de számos gyerekprogrammal, kiállítással, sőt betyáravatással és félmaraton futóversennyel is várják a vállalkozókedvűeket a szervezők.

A fesztiválra a Dél- dunántúli Közlekedési Központ Zrt. ingyenes autóbusz járatával is ki lehet menni. Este 18 órától óránként indulnak a buszok, melyek az utolsó koncert után mennek vissza a városba.

Készpénzen kívül idén már bankkártyával és szépkártyával is lehet belépőt váltani. A fesztivál ingyenes, csak a nagyszínpadi koncertekre kell jegyet vásárolni.