A következő időszakban, az ország nagyvárosaiban, valamint a fővárosban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók bepillantást nyerhetnek a börtönök világába, tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről. Bemutatják a bv. szervezet múltját és jelenét, a különböző szolgálati ágakat, valamint a szakmai feladatokat.

A kaposvári volt az országos roadshow harmadik állomása, ahol színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várták a látogatókat.

Az érdeklődőket köszöntötte Orosz Zoltán bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője és Nagy István bv. alezredes, a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka is.

„Régóta érdekel és foglalkoztat a börtönélet, a rabok lelkivilága. Rengeteg börtön filmet néztem és könyveket is olvastam róla. Örülök, hogy most egy kicsit többet is megtudhatok erről a zárt, és számomra titokzatos világról”- mondta a Helyi Híradóknak Cserhalmi Marcell, aki szinte mindent megnézett és kipróbált a bemutatón.

A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhettek a büntetés-végrehajtás szervezetével és állást is kínáltak azoknak az érdeklődőknek, aki szívesen dolgoznának a börtönökben vagy fegyházakban.