A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet.

A Skoda és Audi gyártmányú kocsikat Molnár Gábor r. ezredes, Somogy megyei rendőrfőkapitány adta át az állománynak a főkapitányság előtti téren.

Az ünnepélyes átadáson megjelent Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei védelmi bizottság elnöke is.

„A 17 új gépkocsival együtt 259 szolgálati járműve van a Somogy megyei rendőröknek, amelyek garantálják azt, hogy színvonalasan dolgozzunk megyénk közrendjéért és biztonságáért. A tavalyi eredmények sem véletlenek, hiszen olyan eszközök álltak a rendelkezésünkre, melyekkel megfelelően dolgozhattunk”- mondta Molnár Gábor.

Főkapitány hangsúlyozta, hogy a rendőrség munkájában a gyors reagálás, a feladatok biztonságos ellátása és a hatékony logisztikai tevékenység alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos cseréje nélkül.

 A gépjárművekből valamennyi  somogyi rendőrkapitányságra jut néhány darab.