A programiroda az önkormányzatokat, cégeket, vállalkozókat tájékoztatta a 2014-2020 uniós ciklus forrásainak lehívásáról és az eddigi teljesítésekről. A konferencia célja, hogy segítse azokat a vállalkozókat, intézményeket és szervezeteket, melyek élni kívánnak az aktuális fejlesztési pályázatokkal.

Somogy megye a pályázati folyamatban éllovasként vesz részt. A megyei önkormányzat 152 kiírásban szerepel. Somogyba pedig időarányosan jól érkeztek az uniós pénzek.

„Az előző negyedévihez képest 37-tel több pályázati kiírás jelent meg. A forráskeret is ilyen mértékben bővült, a támogatói keret 1200 milliárd forint, és 500 milliárd forint kifizetése történt meg eddig ebben a negyedévben.”- mondta Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője.

„A sikeres pályázáshoz tájékozottnak kell lenni a lehetőségekben és abban is, miként segíti egy-egy támogatás a gazdaság fejlődését” - mondta Keresztes Péter a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány főigazgatója.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus sokkal sikeresebb lesz, mint a korábbi, ehhez pedig minden segítséget meg kapnak a vállalkozók és az önkormányzatok.

A konferencián a vállalkozókat érintő adóváltozásokról, a GINOP és a vidékfejlesztési pályázatokról is tájékoztatást kaptak a megjelentek.