Az új tanévben jelentős fejlesztések indultak el a campuson. Az intézményben 1,199 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztés kezdődött. Több épületet korszerűsítenek, fejlesztik az oktatástechnológiai eszközparkot és bővítik a vezeték nélküli internet hálózatot is.

„A Kaposvári Egyetem célja, hogy fejlessze meglévő épületeit, oktatástechnológiai eszközeit, így azok alkalmassá válnak az új oktatási innovációk bevezetésére. A korszerűsítés egyaránt szolgálja majd az egyetemen folyó oktatási tevékenységet és az intézmény a régióban betöltött tudásközvetítő szerepének erősítését” - tudtuk meg Báthory Gyöngyvértől, a Kaposvári Egyetem szóvivőjétől.

A fejlesztés részeként az Egyetemi Tudáscentrum megújuló központi épülete korszerű 21. századi oktatási térré válik. Többfunkciós előadótermei az oktatás aktuális igényeinek megfelelően akár kis létszámú gyakorlati jellegű oktatótermekké alakíthatóak, azonban nagyobb létszámú szakmai programok, akár országos és nemzetközi konferenciák megrendezésének helyszínéül is szolgálhat.

A projekt során megújul az agrárműszaki épület és egy kompetenciafejlesztő labort is kialakítanak. Ez utóbbi alkalmas az üzleti folyamatok modellezésére, így az az oktatási tevékenység mellett a helyi vállalkozók igényeit is szolgálja.

Nemcsak az épületek újulnak meg, hanem az oktatástechnológiai eszközparkot is korszerűsítik. A központi informatikai infrastruktúra fejlesztése során pedig bővítik a WiFi hálózatot is.

A most kezdődött beruházás 2020-ra készül el teljesen.