A csomópont a nyugati temetőnél, a Kanizsai utca – Jutai út – Vásártéri út – Ipartelepi bekötő út és a tüskevári vasúti átjáró kereszteződésében található.

A Kanizsai út – Jutai út irány a belvárosi főutak egyik kivezető útvonala, A Vásártéri út - Jutai út a centrumot elkerülő, városból kivezető útvonal. A helyszínen igen jelentős a gyalogos- és kerékpáros forgalom is, és bár a vasút mindkét oldalán van ma gyalogátkelőhely, kifejezetten veszélyes az átjutás a nehezen átlátható autós kanyarodó mozgások miatt.

„A beruházás alapvető célja a helyszín biztonságossá tétele. A csomópont közlekedésbiztonsága érdekében jelzőlámpás irányítás épül a vasúti átjáró jelenlegi fényjelző működésével összehangolva. Haladó- és kanyarodó sávokat is kialakítanak mind a gépjárművek, mind pedig a kerékpárosok számára, gyalogátkelőhelyeket és járdaszigeteket építenek a gyalogosforgalom biztosítására. Megújulnak a szegélyek, és az útpálya is”- tudtuk meg Mágó Armandtól, a  városháza kommunikációs tanácsadójától.

Korszerűsítik a közműveket is: a csapadékvíz-elvezetést, a közvilágítást, a kommunikációs rendszereket. Jelzőtáblákat telepítnek, burkolati jeleket festenek. Kerékpárútat illetve kerékpársávot is kijelölnek, ezek hossza mintegy 260 métert, az újraépített vagy felújított közutak teljes hossza pedig közel 230 métert tesz majd ki.

A 300 millió forintos beruházás már elkezdődött, a munkálatok befejeztével a XXI. század elvárásainak megfelelő közlekedési infrastruktúra készül el. Egyértelműen könnyebbé válik a csomópont biztonságos megközelítése, a közösségi közlekedési projektelemek fejlesztésével, a korszerű környezet kialakításával javul a területen áthaladók komfort- és biztonságérzete.