A kivitelező a vezetéket az útburkolat felbontása után fektette le, azt követően pedig a munkagödrök feletti burkolatot csak ideiglenesen állították helyre a szakemberek. Az érintett sávok újra aszfaltozása most következik.

A munkálatok első lépéseként a kivitelező felmarja az utcát, majd a szegélyek és aknanyílások szintbe emelése, végül pedig az aszfaltozás következik.

A kivitelezés idejére az Arany János tér és a Puskin utca közötti szakaszon csak célforgalmat engedélyeznek, a helyi buszok pedig kerülő útvonalon, az Arany János utcán, a Füredi utcán és a Vörösmarty utcán keresztül közlekednek. Utóbbiban két ideiglenes buszmegállót alakít ki a kivitelező, amellyel a Losonc közi megállókat váltja ki. A változás miatt a menetrendben hirdetetthez képest néhány perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A munkálatok a tervek szerint befejeződnek a tanévkezdésre.

Az utak – így a Kisfaludy utca burkolatának – rekonstrukciója azt is jelenti, hogy heteken belül végéhez ér Kaposvár 3,4 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházása. A fejlesztés révén újabb közintézményeket, egyebek mellett orvosi rendelőket, iskolákat, az új színházat és sportcsarnokot kötötték be a távhőhálózatba.