Az ügyeletet felváltva oldja meg több állatorvos a rendelőjében.

A problémát az jelenti, hogy állami finanszírozás hiányában már nem jár együtt kötelezően az ügyeleti idő a praxissal, megszűnt a kötelező állatorvosi ügyelet, így rendelési idő után nincs hová vinni a beteg állatokat.

Megoldásként azt találták ki Kaposváron, hogy három rendelő összefogásával esti és hétvégi állatorvosi ügyeletet adnak a városban. Ezt a Ro-Vet, az Eb-rehab és a Pegi Vet állatorvosi rendelők heti váltásban látják majd el, hétköznap reggel 7-től este 10-ig. Az állatorvosok azonban azt kérik az állattartóktól, hogy az esti órákban illetve hétvégén, csak sürgős és valóban indokolt esetben telefonáljanak.

„Nagyon örülök a kezdeményezésnek, egy 8 éves yorkshire terrierünk van, aki a kor előre haladtával egyre gyakrabban betegszik meg. Megnyugtató, hogy ezentúl késő este és hétvégeken is lesz kihez fordulnunk. Az igazi azonban egy 24 órás ügyelet volna, hogy éjjel-nappal legyen ügyeletes állatorvos”- mondta el a Helyi Híradóknak Mészáros Laura.

A non-stop ügyelet egyelőre nem oldható meg, június végétől azonban az esti és a hétvégi állatorvosi ügyelet biztosított lesz Kaposváron.

Az első havi beosztás már elkészült, amit a felsorolt rendelők weboldalán találhatnak meg az állattartók.

Az ügyeletes rendelők nyitva tartása: 

06.29 péntek estétől -07.06 péntek reggelig :

Eb Rehab Rendelő Kaposvár Füredi u.82 / 06-20 3861621

07.06-07.13 Pegi-vet Kft Rendelők:

Pegi-vet Kft Rendelő Kaposvár Baross Gábor u. 8.

Pegi-vet Kft Rendelő Kaposvár Duna u.9

07.13-07.20 Ro-vet Kft Rendelő Kaposvár Hunyadi u. 5 / 06-30 9467352