A két intézmény - speciális profiljának megfelelően - elsősorban az állattenyésztés, a növénytermesztés és a környezetvédelem területén működik majd együtt. Emellett az azeriek különös érdeklődést mutatnak az Agrár-és Környezettudományi Kar takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mesterképzése iránt.

„A jövőben a két intézmény közös kutatásokat, oktatási programokat és képzéseket valósít meg, emellett pedig hallgató-és oktatócserére is lehetőség nyílik”- mondta Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

Prof. Dr. Natig Ibrahimov a Lankarani Állami Egyetem rektora pedig arról beszélt: bízik benne, hogy hosszútávon gyümölcsöző lehet a két egyetem kapcsolata.

A Kaposvári Egyetem egy meglepetéssel is készült, hiszen a delegáció találkozhatott a Campuson tanuló három azeri hallgatóval is. A Lankaran Állami Egyetem vezetői pedig jelezték, szívesen részt vennének a Kaposvári Állattenyésztési Napokon, egyúttal egy gazdasági konferenciára invitálták a Kaposvári Egyetem szakembereit.