A vagyon elleni bűncselekmények miatt többször elítélt 34 éves férfi büntetlen előéletű 27 éves társával 2018 novemberében egy bérelt autóval a Kaposvár közeli településeket járták olyan ingatlanok feltörése céljából, ahol a tulajdonosok nem tartózkodtak otthon.

A vádlottak Baté községben haladva észlelték, hogy az egyik házban az esti időpont ellenére nem ég a világítás. A kocsit az ingatlantól távolabb leállították, majd a nyitott kapun keresztül a ház bejárati ajtaját a II. rendű vádlott berúgta. A sértett otthonában mindkét vádlott értékek után kutatott, végül készpénzt hoztak el több mint 350.000-Ft összegben.

Két nappal később a férfiak Kaposvár egyik elővárosi részében autóztak szintén egy olyan családi házat keresve, ahol nincsenek otthon a háziak. Ez alkalommal a vádlottak a kiszemelt ingatlanból ugyancsak az ajtót betörve majdnem 100.000-Ft értékben vittek el ékszereket.

Az ügyészség I. rendű vádlottal szemben – aki jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott, míg büntetlen előéletű társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.