Az idősebbik vádlott 2018 szeptembere és 2019 júniusa között a kaposvári Ivánfahegyen nyolc hétvégi házat tört fel. Az esetek többségében a zárszerkezeteket, lakatokat rongálta meg, de volt, ahová a tető megbontásával jutott be. Az egyik lakóházba a tulajdonos meghívásra érkezett, ahol a sértett figyelmetlenségét használta ki és mobiltelefont lopott el.

A vádlott az ingatlanokból mindent elvitt, amit értékesíteni vagy hasznosítani tudott, így élelmiszeren és alkoholon kívül szerszámokat, kerékpárokat, gyógyszert, mikrohullámú sütőt, mosógépet, de még gyermekjátékot is. Az egyik házból a vádlott egy csaptelepet tulajdonított el úgy, hogy a szerelvényt a falból kitépte, mely miatt a víz elkezdett folyni, így a ház szerkezetében is kárt tett.

A fiatalabbik vádlott egy alkalommal volt társa az idősebb férfinak, ekkor egy kalapáccsal törték be az egyik hétvégi ház ajtaját, ahonnan különböző használati tárgyakat loptak el.

Az idősebbik férfit végül a 2019 júniusában történt betörés után a kaposvári rendőrök elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű és különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg társa esetében közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.