Ezt követően kezdődik a város hivatalos emlékező műsora a Berzsenyi parkban.  A Trianon-emlékműnél beszédet mond Szita Károly polgármester.

A város ma egy felhívást is közzé tett. Azon családok leszármazottait keresik, akik a trianoni diktátum után költöztek Kaposvárra az elszakított országrészekről.

A Rippl-Rónai múzeum „Trianon 100” címmel mutatja be a Magyarország számára tragikus kimenetelű eseménysorozatot és annak máig ható következményeit online poszterkiállítás, dokumentumértékű képek és térképek segítségével. A kiállítás június 4-től lesz elérhető a múzeum honlapján.

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Steiner Józsefné nagyatádi képeslapgyűjtő anyagából készült kiállítással emlékezik az évfordulón. „A trianoni békeszerződés és következményei a két világháború között” című virtuális anyag 160 képes levelezőlapot és egyéb bélyeggyűjteményi darabot sorakoztat fel. A képeslapok felidézik a történelmi eseményeket, elcsatolt országrészeink értékeit, de megtalálhatók köztük a magyar tragédiára emlékeztető szobrok, emlékművek, országzászlók ábrázolásai is. A kiállítás szintén mától érhető el a könyvtár honlapján.