A kaposvári önkormányzattal közös  ingyenes program igazán különleges élményt  nyújt a kilátogatóknak, ami mellett jótékonyságra is lehetőséget kínál. Az adományozók a rászoruló gyerekek iskolakezdését támogathatják. A segélyakcióban idén is legalább 1000 gyermeknek szeretnének megtölteni az iskolatáskáját, köztük az előző évekhez hasonlóan kaposvári gyermekekét is.

A nagyszabású rendezvényen több játék- és sportprogramban próbálhatják ki magukat a kilátogató felnőttek és gyerekek. Lesz többek között óriás dominó, csocsó, óriás activity és kapura rúgás is. A gasztrosétányon bemutatkozik az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói sajtműhelye és Kaposvár Kincse termékeket is vásárolhatunk. 

A jótékonysági családi piknik fénypontja a 20 órakor kezdődő szabadtéri mozi, ahol a Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével nagy sikert elért Vissza a jövőbe-trilógia első részét vetítik le. A helyszínre kilátogatók a filmben szereplő legendás autót élőben is megcsodálhatják.

A film előtt Wolf Kati, énekesnő, a Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának arca köszönti az egybegyűlteket