Lionel Messi, az ötszörös aranylabdás argentin futballista is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! akciójához.

Büki Péter és Beke Erika Barcelonából hozta haza a relikviát, amit az M1 stúdiójában mutattak be. A magyar pár több éve üzemeltet éttermet a híres spanyol futball stadionnál, a Camp Nou-nál. Így egészen közel vannak a Barcelona játékosaihoz.

A december 16-i egész napos műsorfolyamban Lionel Messi mezére 500 ezer forintról indul majd a licit. De árverésre bocsájtják Plácido Domingo dedikált hegedűjét is.

Jónak lenni jó! – Messi aláírt mezére is lehet licitálni
 

 

A mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapra pedig folyamatosan töltik fel azoknak a tárgyaknak a fotóit, amelyeket fix áron lehet megvásárolni. Például Miklós Edit síkesztyűjét, Nagy Feró baboskendőjét vagy Kocsis Tibor énekes kedvenc pólóját is meg lehet még venni. Az MTVA székházába folyamatosan érkeznek az újabb felajánlások. Van, aki személyes érintettsége miatt csatlakozik. Figula János borász és testvére gyerekkoruk óta cukorbetegek, ezért egy különleges borkollekciót ajánlottak fel.

Becslések szerint itthon csaknem 800 ezer ember cukorbeteg, a legtöbben 2-es típusú cukorbetegségtől szenvednek.

Az 1-es típus főleg a gyerekeket, fiatal felnőtteket érinti, de ritkán idősebb korban is előfordul. A 2-es típusú cukorbetegség inkább a felnőtteket és az idősebb korosztályt érinti. Sajnos a 2-es típusú cukorbetegség is egyre inkább megjelenik a gyerekek és fiatal felnőttek körében, éppen a helytelen táplálkozás és a helytelen életmód következtében – mondta az M1-nek Oláh Ilona diabetológus.

Mivel egyre több gyermeket érint a betegség, itthon a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni – tette hozzá a szakember.

A közmédia adománygyűjtő akciója ezt segíti. A 13630-as adományvonalon egyetlen hívással 250 forinttal lehet támogatni a cukorbeteg gyermekek táborozását.

Több mint 9 millió forintnál tartunk, már ami az eddig beérkezett adományok összegét illeti. Nemcsak a hazai művész- és sportvilág mozdult meg, hanem az egyszerű emberek is keresnek bennünket olyan tárgyakkal, amelyek számukra fontosak – mondta Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója.

A jótékonysági műsor cégek felajánlásait is várja a következő napokban, sőt, még az adás napján is.