Az ellenőrök a fertőtlenítőszer- és védőeszköz-készletre, a szakembergárdára és egyebek mellett az izolációs helyiségre voltak kíváncsiak a somogyi község Fő utcájában álló intézményben.
 
Farcas Genovéva intézményvezető az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: az 50 férőhelyes otthonban jelenleg 48 emberről gondoskodnak. Az 1-4 fős szobákban elhelyezett lakók átlagéletkora 85 év, közülük sokan demensek, krónikus betegek.
 
Az intézményben március 8-ika óta látogatási tilalom van, felvétel nincs, a járványügyi helyzet miatt egyelőre azokat sem fogadjuk vissza, akik kórházi ellátás miatt elhagyják az otthont - közölte. Jelezte, a fenntartó döntése értelmében az ápolók egy része beköltözött az épületbe, csökkentve a fertőzés kockázatát, a honvédség a múlt héten fertőtlenítette az intézményt.
 
Farcas Genovéva szólt arról, hogy a veszélyhelyzet "összekovácsolta a dolgozókat", a lakók ugyanakkor nehezen viselik a korlátozásokat, több szabadságot szeretnének, ezért lelki egészségük megőrzésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni.