Három épület marad meg a beruházás során, az egyik ilyen a régi kápolna, amelyben a Bábszíntér üzemeltethet majd bábszínházat. Lesz nyári színház és játszótér is a gyermekek számára. Az egykori anyaépület is megújul, itt informatikai inkubátorház fog működni, amelybe kaposvári vállalkozások költöznek majd be. Továbbá ebben az épületben lesz informatikai képzés és megnyílik a város első coworking irodája is.

A volt fertőző épülete is megújul, az átépítést követően ez lesz a Kaposvári Polgárok Háza, amelyben a helyi civil szervezetek működhetnek majd, és végezhetik új és korszerű körülmények között munkájukat.

Elkészül az ország első okos parkja, amely wifivel lesz ellátva, lesznek padok, amelyeknél telefont lehet majd tölteni, az áramot pedig napelemfák által termelt energiával fogják biztosítani. A parkban lesz egy tó, illetve egy szökőkút is.

A teljes beruházás 5,2 milliárd forintba kerül  és 2019 őszére fejeződik be. Az alapkőletételnél a közelmúltban elhangzott, hogy egy 2x1 sávos út is épül a Bajcsy-Zsilinszky és a Fő utca között, amely régi vágya volt már a kaposváriaknak.