A szaktárca szerint lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy ebben az évben a pályázatok beadására 30 helyett 60 nap áll az érdeklődők rendelkezésére, valamint, hogy 2020. szeptember 1-je előtt a pályázatok ütemtervébe nem tervezhető csoportos tehetségsegítő program, rendezvény, külföldi utazás vagy több tehetség személyes jelenlétét igénylő aktivitás.
 
A Nemzeti Tehetség Program 2019-2020-as tanévre szóló pályázatainak megvalósítási határideje - a koronavírus-járványra tekintettel - 2020. december 31-re módosítható, ha a támogatott szerződésmódosítást kezdeményez az EMET-nél.
 
Ha a 2019. évi támogatottak módosítanának a határidőn, figyelniük szükséges arra, hogy ha a 2020/21-es tanévben is fut támogatott programjuk, úgy a 2020. őszi félév során párhuzamosan zajló programjaikat szakmai és pénzügyi szempontból is egymástól elkülönítetten valósítsák meg - hívták fel a figyelmet.
 
A közleményben hangsúlyozták: a magyar kormány számára kiemelt nemzeti ügy a tehetségek és családjaiknak támogatása. A Nemzeti Tehetség Program az adófizetők "második" 1 százalékának felajánlásából és központi költségvetési támogatásból működik, amelynek köszönhetően évente mintegy 350 ezer fiatal kapcsolódhat be a tehetséggondozási programokba. A program ebben az évben is várja az szja- felajánlásokat a 1823-as technikai számon.
 
Részletes információk a Nemzeti Tehetség Program online felületein a www.nemzetitehetsegprogram.hu weboldalon és a közösségi médiában a www.facebook.com/1823.hu, valamint a www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram oldalakon olvashatók.