A legeredményesebb a kaposvári Gyenesei Pálinkárium volt. Gyenesei István 15 érmes minősítést gyűjtött be, köztük 5 aranyat. A szintén kaposvári magánfőző, Galántai János is kiemelkedő eredményt produkált 14 érmes minősítésével, amely közül 3 arany volt. Ugyancsak több érmes minősítést szerzett a barcsi magánfőző Tóth Tamás, a kaposvári bérfőzető Szabó Krisztián, a somogyudvarhelyi Sass Tamás, a kaposvári Láng Róbert és Licskai Csongor, valamint Gallai Zsófia, illetve a zamárdi Zimek Manufaktúra is.

Így készült az összetartozás pálinkája
 


A pálinkafesztiválhoz kapcsolódóan összeöntötték a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkáját, melyet Kis Rigó László püspök megáldott, majd porcelán palackokba töltötték. A palackokat a Kárpát-medencei magyarságért legtöbbet áldozó személyeknek juttatják majd el.