A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona, a Somogy Megyei II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon, a Somogy Megyei Dr. Takács Imre Szociális Otthon, a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon összesen 10 tonna lisztet kapott a jótékonysági programban. A megyében összegyűlt további 6 tonna liszt Kárpátaljára kerül.

Az erről szóló adományozó leveleket hétvégén vették át Kaposváron az intézményvezetők. 2019-ben Somogyban összesen 13 gyűjtőponton, a több mint 250 helyi gazda felajánlásainak köszönhetően, mintegy huszonöt tonna búza halmozódott fel, amelyet liszt formájában osztanak szét a rászoruló intézményeknek. Az összegyűjtött búzából tizenhat tonna lisztet állítottak elő, amelynek őrlését Barcson, Somogy megye egyetlen malmában végezték térítésmentesen.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy megyei intézményeiben a következő hónapokban osztják szét a több tonna lisztet.