A bejelentett hibákat az önkormányzat szakemberei 72 órán belül elkezdik kezelni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a bejelentések legnagyobb részében valóban olyan kátyút jeleztek, amelynek kijavítását az ígért 72 órán belül meg tudták kezdeni, és csak kis százalékban jelentettek be a lakók olyan nagyobb úthibát, amelynek kijavítása már komolyabb erőforrást kívánt.

A Kátyúűző online kátyúbejelentő internetes kapcsolattal rendelkező eszközökről érhető el: számítógépről, tabletről, okostelefonról. Arra kérik a kaposváriakat, hogy a helyszínt jól azonosítható módon fényképezzék le, s lehetőleg jegyezzék fel az adott utca neve mellett a házszámot is, ahol az úthibát észlelték. A beküldött adatokat a városgondnokság rögtön észleli, és megkezdi az ügyintézést.

Lesznek azonban olyan helyek, ahol csak ideiglenesen javítják ki a hibákat. Hamarosan elkezdődnek ugyanis az útfelújítások, s emiatt vannak olyan helyek, ahol már nem érdemes végleges kátyúzást végezni, hiszen hamarosan az egész útburkolat teljes mértékben megújul. Ilyen esetekben csak ideiglenes kátyúzást végeznek a szakemberek, az utat járhatóvá teszik, de melegaszfaltos, végleges javítást csak azokban az utcákban végeznek, ahol most nem lesz komplett felújítás.