521 évvel ezelőtt 1498. január 6-án II. Ulászló király elsőként adományozott a vármegyék közül Somogy vármegyének címert. Az évfordulóra idén is ünnepi Megyehetet rendez a megyei önkormányzat.

„Az alkalommal lesznek programok Kaposváron kívül is, hogy minél több embert érjünk el a megemlékezésekkel” – tudtuk meg Biró Norberttől, a megyei önkormányzat elnökétől.

2019-ben Siófok ad majd otthont az ünnepi megyei közgyűlésnek, ahol a megye legrangosabb kitüntetéseit is átadják. Gazdákra találnak a Pro Comitatu Somogy és a Somogy Polgáraiért kitüntetések és újabb somogyi értéket ismernek el. Az ünnepi közgyűlés díszvendége Szájer József, Európa Parlamenti képviselő lesz.

Ismét meghirdették a Compur Fotóklub fotópályázatot a szervezők. A programokat ismertető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy több mint 200 fotó érkezett a felhívásra, amikből 30-at állítanak ki a Megyehéten.

Az ünnepségsort hagyományosan a siófoki Azúr Hotelben rendezett jótékonysági megyebál zárja január 12-én. A bevételt, ahogy korábban, most is jótékony célra fordítják a szervezők, akik ezúttal általános iskolás diákok osztálykirándulását támogatják belőle. A Szülőföldem Somogyország program keretében 8632 diák kirándulásához járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat eddig az elmúlt 8 évben, és ezt a számot gyarapítják az idén tovább.