A megemlékezésen Kaposvár Helyőrség szervezetei, valamint a megye és a város vezetése helyezte el a megemlékezés és tisztelet koszorúit.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében felidézte, hogy az államalapítás óta eltelt több mint 1000 évben a magyar haza szabadsága és függetlensége számos esetben forgott veszélyben, amelyet csak a hazaszeretetből fakadó önfeláldozással volt esély elhárítani.

„ A  határon szolgált somogyi katonáknak köszönhető, hogy az ország déli határán ma is rend van”- hangsúlyozta politikus.

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából több somogyi személy kapott elismerést a Honvédelmi Minisztériumban. A honvédelemben tevékenykedő szervezetek és személyek részére a díjakat Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Szabó István, a HM honvédelmi államtitkára és Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke adta át.

Kitüntetést kapott Balatinácz Pálné nyugállományú őrnagy (Kaposvár), a Honvédelemért Kitüntető Cím II. osztálya, Brutyó  László nyugállományú zászlós (Nagyatád) pedig az „Aranykor” Kitüntető Cím Bronz fokozatát vehette át. Gaál Károly nyugállományú őrnagy (Kaposvár) részére a honvédelmi miniszter emléktárgyat adományozott.