A megyei önkormányzatnál folytatják a korábban megkezdett hagyományt, mely szerint a megyeszékhelyen kívül is tartanak rendezvényeket.  Az ünnepi közgyűlést ezért idén Marcaliban tarják. A szokásoknak megfelelően ott adják át a megye legrangosabb elismeréseit, a Pro Comitatu Somogy és a Somogy Polgáraiért kitüntetéseket.

Emellett idén sem maradnak az érdeklődők kiállítás és történelmi előadás nélkül. Így egyebek mellett mindenkit várnak a „Négy évszak Somogyországban” című kiállítás megnyitójára. A felhívásra közel 400 fotó érkezett, amikből 30-at állítanak ki a megyehéten.

„Január 9-én, kedden 17 órától a megyecímer adományozásának hátteréről hallhatnak érdekes és értékes gondolatokat az érdeklődők a Vármegyeháza Dísztermében dr. Gőzsy Zoltán történész tolmácsolásában. Másnap, január 10-én 17 órakor mutatják be a Somogyország című könyv megújult, frissített kiadását. Január 11-én a somogyi értékek kerülnek reflektorfénybe, 14 órakor a Somogyi Értékpontban adnak át három Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet és 13 Somogyi Értékdíjat”- mondta el a Helyi Híradóknak a programokról Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Hétvégén kezdődnek a megyehét rendezvényeiA megyehetet hagyományosan a siófoki Azúr Hotelben rendezett megyebál zárja idén is, a bevételt, ahogy korábban, most is jótékony célra, a Szülőföldem Somogyország program keretében a megyébe kiránduló diákok osztálykirándulásának támogatására fordítják.