Az esemény díszvendége Vázquez, Juan Gyenes lánya volt, aki nagyapja, Gyenes Izsó 19. századi hegedűjét ajándékozta a városnak, ami méltó helyet fog kapni a család által alapított zeneiskolában.

„Azt szeretném, hogyha ránéznek erre a hangszerre, akkor emlékeznének a családomra, illetve a nagyapámra is, aki a kaposvári zenei élet egyik főszereplője volt a múltszázadban- mondta Irenka Gyenes.

Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, a város szívesen állt a könyv kiadása mellé. Somogyi Fotóklub elnöke, a könyv szerzője Hegedüs György elkötelezett a világhírű kaposvári fotós életművének a megőrzése mellet, így természetes volt, hogy az önkormányzat támogatta a könyvet.

A királyok fényképészeként emlegetett Juan Gyenes volt Kaposvár első díszpolgára a rendszerváltást követően, aki világot is bejárta. Bár ő is zeneművésznek készült, akárcsak az apja, de a fotózás világa jobban vonzotta, amiről a könyv is sokat beszél.

A kötetben ismerősök és barátok emlékeznek az 1912-ben Kaposváron született világhírű fotográfusról. A 150 oldalas albumban a fotós leghíresebb képei is helyet kaptak, amik világsztárokról készültek, a többi között Ingrid Bergmanról, vagy Picassoról.