„Kinőttük már a régi rendelőt, örülünk a fejlesztésnek, reméljük a váróterem is tágasabb és kényelmesebb lesz, mint a korábbi. Idős korban sajnos elkerülhetetlen a rendszeres orvosi felügyelet, s nem mindegy, milyen körülmények között gyógyul az ember”- mondta a Helyi Híradóknak Horváth Kálmánné, cseri lakos.

A létesítmény alapkövét szerdán rakták le, s ma már áll a falak egy része.  Az átadás év végére várható. A beruházás 60 millió forintba kerül, s része a 171 milliárd forintos Németh István program egészségügyi fejlesztéseinek. 

Az új cseri rendelő építésén kívül húsz orvosi rendelő újul meg az idén mintegy 561 millió forintból Kaposváron. Felújítják többek között a Rét utcai, az Erdősor utcai, a tüskevári és a Béke–Füredi lakótelepi rendelőket.

Nyolc védőnői körzetet is érintenek a beruházások, és teljesen újjá építik az Ezredév utcai központi ügyeleti rendelőt, valamint az ott található terhesgondozót is.

Ez utóbbiakra azért van szükség, mert Kaposváron az egészségügyi alapellátásra, az orvosi és fogorvosi ügyeletre a város környéki 72 településről több mint kétszázezer fő jogosult.

Az átalakítások és felújítások idejére az önkormányzat,  a rendelőkben dolgozó orvosok, asszisztensek és védőnők a betegek türelmét és megértését kérik.